Quartel Asbest – Dé experts voor asbestverwijdering in Nederland.

Asbest

Quartel Asbest b.v.: uw vertrouwde partner sinds 1993

Al drie decennia zijn wij dé  experts voor asbestverwijdering in Nederland. Of u nu particulier bent, een overheidsinstantie of een bedrijf, wij zorgen voor een veilige, efficiënte en gecertificeerde aanpak. Onze missie? U compleet ontzorgen, van A tot Z: van de eerste inspectie tot het veilig afvoeren van asbest.


Certificering: meer dan een papiertje

We waren een van de eerste bedrijven in Nederland die het SCA Procescertificaat Asbestverwijdering ontvingen, uitgegeven door CQB. Dit certificaat staat niet op zichzelf; al onze vakmensen zijn eveneens in het bezit van de verplichte persoons- en VCA-certificaten. U kunt dus rekenen op een dubbel gecontroleerde kwaliteitsgarantie.

Opdrachtgevers: drie decennia aan tevreden klanten

Al sinds onze oprichting in 1993 werken we voor een breed scala aan klanten, van particulieren en bedrijven tot overheidsorganisaties. We zijn er trots op dat velen van hen al jarenlang op onze diensten vertrouwen. Onze flexibiliteit en expertise maken ons tot een veelzijdige partner voor uiteenlopende opdrachtgevers.


Begroting op maat: geen verrassingen, alleen resultaten

Bij Quartel Asbest weten we dat geen twee projecten hetzelfde zijn. Daarom komen we altijd eerst langs om de situatie goed in te schatten. Dit maatwerk stelt ons in staat om specifiek op uw eisen en wensen in te spelen, ondersteund door gedigitaliseerde werkstromen en moderne communicatietechnologieën.

 

Wat is asbest? een stof met een duister verleden

Asbest, ooit gezien als wondermateriaal voor isolatie en brandbescherming, is nu berucht om zijn gezondheidsrisico’s. De vezels kunnen ernstige longziekten veroorzaken. Het is essentieel dat de omgang met deze gevaarlijke stof wordt overgelaten aan erkende specialisten zoals wij.

 

Toepassing asbest: risico’s in en rondom het huis

Asbest is veelvuldig toegepast in gebouwen gebouwd voor 1994. Van gevels en dakbeschot tot schoorstenen en cv-installaties, de kans is groot dat u het ergens tegenkomt. Daarom is een deskundige aanpak bij het verwijderen van cruciaal belang.

 

Vrijkomen asbest: voorkom blootstelling

Asbestvezels kunnen loskomen als het bindmiddel waarmee ze vastzitten verslechtert. Dit is een groot risico voor de volksgezondheid. Alleen gespecialiseerde bedrijven zoals Quartel Asbest mogen daarom asbest verwijderen om elk risico te elimineren.

 

Herkenning asbest: een taak voor experts

Het identificeren van asbest is geen taak voor de leek. Alleen gespecialiseerde laboratoria kunnen met zekerheid vaststellen of een materiaal asbest bevat. Quartel Asbest werkt samen met geaccrediteerde labs die gebruik maken van geavanceerde technologieën zoals lichtmicroscopie en polarisatiemicroscopie.

 

Strenge procedures: veiligheid gegarandeerd

De overheid heeft strikte regels opgesteld rondom asbestverwijdering. Quartel Asbest volgt alle procedures tot in de puntjes, inclusief een gedetailleerd werkplan en eindcontrole. Zo zorgen we ervoor dat alles volgens de boekjes verloopt en u in een veilige omgeving kunt leven of werken.